Djeep Aansteker

Een aansteker is een busje vloeibare brandstof dat met behulp van een ontsteker ontbrand kan worden. Dit doet men meestal met als doel weer iets anders te doen ontbranden, bijvoorbeeld een sigaret of de gasbrander van een kookplaat.

De meest voorkomende aanstekers zijn exemplaren van plastic die worden weggegooid als het reservoir leeg is, doorgaans “wegwerpaansteker” genoemd. Ze zijn gevuld met butaangas en gebruiken meestal een vuursteentje als ontsteker. Ook andere brandstoffen worden gebruikt, zoals benzine. Tijdens WWl begonnen soldaten in hun vrije tijd aanstekers van gebruikte kogels te creëren. Deze kunstvorm die daardoor ontstaat wordt ook wel “Trench art genoemd. In die tijd kwam één ​​van de soldaten met een plan om een ​​schoorsteenkap in te voegen met gaten erin om het meer windproof te maken. We weten niet precies wie die eerste windproof versie heeft gemaakt. Wat we weten is dat de aansteker lijkt op de aansteker die zichtbaar is in de video op YouTube, die de titel “First windproof lighter of all time” heeft . Een bekend merk dat aanstekers produceert die werken op benzine, is Zippo. Het voordeel van benzine als brandstof in een aansteker, is dat zo’n aansteker ook goed werkt bij kou, vocht en wind.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *